Chronische gewrichtspijn

Wat is chronische gewrichtspijn?

Chronische gewrichtspijn is pijn die langer dan drie maanden aanhoud en/of niet weggaat met pijnstillende medicatie. De pijn in de gewrichten gaat vaak gepaard met artrose of reuma. De chronische pijnklachten kunnen ontstaan doordat het kraakbeen tussen de gewichten weg is waardoor er bot-op-bot contact komt. Dit geeft pijnklachten die niet meer weg gaan doordat het kraakbeen niet meer terugkomt. Ook kunnen de pijnklachten ontstaan door een auto-immuunziekte. Hierdoor maakt het lichaam teveel specifieke eiwitten aan. Deze eiwitten veroorzaken ontstekingen in pezen, spieren en het gewrichtskapsel.

Hoe herken je chronische gewrichtspijn?

  • Langer dan drie maanden pijn in een of meer gewrichten
  • Gewrichtspijn die niet verminderd met pijnstillende medicatie
  • Eerdere diagnose van artrose of reuma

Wat te doen bij chronische gewrichtspijn?

Wanneer er chronische pijnklachten zijn is het belangrijk dat de patiënt veel aandacht besteed aan de bestrijding hiervan. Dit kunt u zelf doen door:

  • Paracetamol te nemen
  • Ontstekingsremmers (NSAID), deze worden voorgeschreven door een arts
  • Prednison,Tramadol en morfine, deze middelen worden voorgeschreven als het echt niet anders kan
  • Natuurlijk alternatieve geneesmiddelen, Groenlipmossel en Curcumine
  • Ook kunt u samen met een specialist de pijn leren te accepteren. Dit doet u door zelfmanagement waardoor u kunt accepteren dat u aan chronische pijnklachten lijdt.

Wat nu?

De pijnklachten kunnen verminderen maar zullen (in de meeste gevallen) niet volledig verdwijnen. Het is bij chronische pijnklachten belangrijk dat u zelf leert hoe u de pijnklachten kunt verminderen.

Wie is het aanspreekpunt?

Wanneer u symptomen of klachten ervaart is het van belang dat u zo spoedig mogelijk contact opneemt met uw huisarts. Deze verwijst u mogelijk door naar een medisch specialist.

Meer weten over chronische gewrichtspijn?

Voor meer informatie kunt u kijken op de volgende website:

Ga naar http://www.bewegenzonderpijn.com