Over ons

Stichting Consulto is een vrijwilligers organisatie die zich inzet voor de Nederlandse mantelzorgers door onder andere deze Winglok website.

De Winglok website kent zijn oorsprong uit Chinese Gemeenschap in Nederland maar gaande weg hebben de vrijwilligers van Stichting Consulto geidentificeerd dat problemen in de mantelzorg overal dezelfde is in Nederland.

In algemeen wordt de “mantelzorger” niet getriggeert door financieel motief maar door “het leven” van de mantelzorger en zijn familie. Niets gaat vanzelf in het leven. Het is altijd dat iemand iets heeft gedaan of iets opgeofferd heeft zodat voor jou wat makkelijk wordt gemaakt. Daardoor lijkt het dat het vanzelf gaat in het leven.

In veel gevallen is het een familie lid die zorg nodig hebt en een ander familie lid die een mantelzorger is. En in sommige gevallen is het niet eens ouders (ouder) en kind (dochter of zoon is mantelzorger) zorg relatie. Het kan ook zus en broer zorg relatie of neef en nicht zorg relatie.

De visie van Stichting Consulto is dan gebaseerd uit het leven en relatie tussen mensen.

Visie:

Het is fijn als je in een wereld iets voor een ander te kunnen betekenen waarbij misschien ook voor jou gedaan wordt als dat nodig is.

Missie:

Stichting Consulto is een vrijwilligers organisatie die zich inzet voor de Nederlandse mantelzorgers.

Doelen:

  1. Een digitale kennis platform (Winglok website) over de ouderenzorg met informatie voor Nederlandse mantelverzorgers.

 Vrijwilligers

Bezondere dank gaat uit voor de vrijwilligers voor hun bijdrage aan deze website:

Dhr. Oscar Spauwen     Mw. C.Y. Chan    Dhr. George Ammerlaan   Dhr. Alex Ditvoorst     Mw. Nancy Chan    Dhr. Dick Kits    Dhr. Jeffrey van Rooij   Dhr. Hans Gunning